Zachter weer

Gisteravond en afgelopen nacht viel in een strook van Noord-Holland naar Brabant wat sneeuw. Vanavond bevinden we ons nog steeds in koude lucht en daalt de temperatuur tot rond nul graden. In de loop van de nacht wordt met zwakke tot matige zuidelijke wind zachte lucht aangevoerd en loopt het kwik langzaam op. De aangevoerde lucht is vrij vochtig, resulterend in veel bewolking, nevel en plaatselijk mist. In Zeeland kan lokaal wat motregen vallen.

Morgen blijft het bewolkt en nevelig. In de middag en avond neemt de kans op lichte regen vanuit het zuiden toe. Bij een matige zuiden- tot zuidoostelijke wind wordt het op de meeste plaatsen 6 graden. Door aanvoer over zee wordt het op de Wadden 3 à 4 graden, in Limburg kan het lokaal 9 graden worden.

Vrijdag blijft het zacht en grijs met nevel en lokaal een spat motregen. Zaterdag neemt de kans op regen toe en draait de wind tijdelijk naar noordwest. In het westen wordt het weerbeeld opener en breekt af en toe de zon door. Door aanvoer van koude lucht wordt het overdag 5 graden. Zondag en maandag verlopen nog kouder met een graadje vorst in de nacht. Overdag is er af en toe zon, maar er kan ook een enkele winterse bui vallen. Na maandag berekenen de weermodellen een westelijke stroming en aanvoer van zachte lucht. Die verwachting is op dit moment nog zeer onzeker.