VVD wil leeftijd AOW verhogen naar 67

Den Haag. De VVD wil de AOW-leeftijd stapsgewijs verhogen naar 67 jaar. Dat schreven fractieleider Mark Rutte en Stef Blok, fractielid in de Tweede Kamer, gisteren in een opiniestuk in NRC Handelsblad. De maatregel moet alleen gaan gelden voor mensen die op hun 65ste nog niet 40 jaar hebben gewerkt. In hun AOW-plan willen de Kamerleden alleen mensen ontzien die vroeg begonnen zijn met werken in vaak zwaardere beroepen. Volgens de liberalen is het ”oneerlijk” om van hen te eisen na hun 65ste door te werken. Iedereen die ten minste veertig jaar heeft gewerkt op 65-jarige leeftijd, krijgt in het VVD-plan net als nu AOW uitbetaald. Voor bij wie dat niet het geval is, wordt de pensioengerechtigde leeftijd geleidelijk verhoogd naar 67 jaar. De bedoeling is om vanaf 2011 in 24 jaar tijd de AOW elk jaar met een maand te verhogen.

Lees het opiniestuk van Mark Rutte en Stef Blok via nrc.nl/opinie