Verdachte bouwers al eerder beboet wegens kartelvorming

Den Haag. Enkele van illegale prijsafspraken verdachte Limburgse bedrijven zijn al eerder beboet wegens kartelvorming. De Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa heeft berichten hierover in Limburgse kranten bevestigd. Wegenbouwers Janssen de Jong Infra en Roecx BV betaalden tussen 2005 en 2007 geldboetes wegens prijsafspraken, waarvan ze ook nu weer worden verdacht. Janssen de Jong betaalde 918.000 euro, Roecx 15.000 euro. Behalve bij deze twee bedrijven deed de NMa vorige week ook invallen bij Wegenbouw Limburg in Heerlen, BLM Wegenbouw in Wessem en Mourik Groot-Ammers Rayon Zuid in Echt op verdenking van prijsafspraken. Het moederbedrijf hiervan betaalde destijds een boete van 453.000 euro. BLM tekende met succes bezwaar aan tegen een boete van 761.000 euro. Het moederbedrijf van BLM, Van den Biggelaar, kreeg na bezwaar een boete van 233.000 euro.