vandaag

In het nieuws:

De Tweede Kamer debatteert over het voorstel van premier Balkenende om een onderzoekscommissie in te stellen naar de besluitvorming rond steun aan de oorlog in Irak.

Vandaag is het Wereld Kanker Dag. De internationale vereniging tegen Kanker (UICC) lanceert een campagne om kinderen te stimuleren meer te bewegen. Zwaar overgewicht verhoogt de kans op kanker.

Vanaf 12.30 uur wordt gestemd op het mooiste kinderboek van Nederland. Hiermee wordt de Nederlandse Kinderjury voor 2009 geopend.

In Zuid-Afrika zal het Hooggerechtshof de datum vaststellen voor de rechtszaak tegen Jacob Zuma. De ANC-leider wordt verdacht van corruptie. Zuma is de presidentskandidaat voor het ANC.

In Zimbabwe wordt de grondwet aangepast om te zorgen dat oppositieleider Morgan Tsvangirai als premier kan worden beëdigd. De regeringspartij Zanu-PF van president Robert Mugabe heeft hierover na maandenlange druk een akkoord bereikt met de oppositie.

Minister Koenders bezoekt Colombia, waar hij onder anderen met zanger Marco Borsato projecten van War Child bezoekt.

In Frankfurt komen afgevaardigden uit Rusland, Amerika, China, Duitsland, Engeland en Frankrijk bij elkaar om te praten over het nucleaire programma van Iran.