Met iets levensechts in een soap

‘Iedereen heeft wel iets meegemaakt wat zo bijzonder, cool, hilarisch, emotioneel, romantisch of spannend is dat je het met de rest van de wereld wilt delen’, veronderstelt de redactie van de dagelijkse soap Onderweg naar Morgen (ONM). Daarom is een actie georganiseerd. Bezoekers van de website kunnen filmpjes insturen waarin ze een gebeurtenis uit eigen leven vertellen of uitbeelden. Uit de inzendingen kiest de redactie het beste verhaal, dat wordt opgenomen in het Onderweg naar Morgen-script. ‘Hoe tof is dat?’

Behoefte aan nieuwe ideeën?

Dag Neijzen, uitvoerend producent van Onderweg naar Morgen:„Nee, we zijn niet op zoek naar één specifiek verhaal. Alles is welkom. Als de verhalen maar waargebeurd zijn. Dat zullen we checken door met de betrokkenen te praten. „We willen kijkers graag bij de serie betrekken. Bovendien is het doel van Onderweg naar Morgen het brengen van verhalen die dicht op de realiteit zitten.”

Waarom?

Meer dan andere soaps is de realiteit voor ons belangrijk. Zo hebben we een verhaallijn over loverboys gehad, daar maken we natuurlijk drama van, maar de gebeurtenissen zijn wel verankerd in de realiteit.

Op de site kun je stemmen op je favoriete plot - welk verhaal volgens jou in Onderweg naar Morgen gespeeld moet worden. Wie zal straks nog naar de serie kijken als het verhaal al bekend is?

Ik geloof niet dat dat een probleem is voor de kijkers. Kijkers zijn niet zozeer geïnteresseerd in wat er gebeurt, maar hoe het gebeurt. Een filmtrailer verraadt ook vaak de hele plot, terwijl je dan meestal juist de film wilt zien. Soap is bovendien een veel explicieter genre. Je weet vaak al wat er gaat gebeuren.

Lineke Nieber

Bekijk de inzendingen die tot nu toe zijn binnengekomen, van verhalen over mislukte bruidsjurken tot geheime liefdes en scheidingen – op de website van Onderweg naar Morgen . Kijk op http://onm.bnn.nl

    • Lineke Nieber