Iraakse ronselde zelfmoordterroristen

Bagdad. De Iraakse politie heeft een video vrijgegeven waarop een vrouw die wordt verdacht van het ronselen van vrouwelijke zelfmoordterroristen, uitgebreid vertelt over haar ronselpraktijken. De vrouw bekende eerder al dat ze hielp met het plannen van het verkrachten van vrouwen, zodat ze labiel genoeg waren om benaderd te worden voor zelfmoordmissies. Het Iraakse leger verdenkt de vrouw, bekend onder de codenaam `de Moeder van de Gelovigen`, ervan minstens tachtig vrouwen te hebben geronseld voor zelfmoordaanslagen. De inzet van vrouwen is een nieuwe tactiek, Iraakse veiligheidsagenten zouden minder geneigd zijn vrouwen te fouilleren. Bovendien bieden traditionele gewaden veel mogelijkheden tot het verbergen van explosieven. Als reactie probeert de Iraakse politie nu meer vrouwen aan te nemen.