In de hitte trainen voor het wegseizoen

Doha - Qatar - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - 3e etappe Ronde van Katar - Tour de Qatar - 2009 3e stage - Maarten Tjallingii (Rabobank) - foto Cor Vos ©2009 Vos, Cor

Maarten Tjallingii wandelt door Doha, na afloop van de derde etappe van de Ronde van Qatar. Tjallingii (31) debuteert in deze ronde voor de Raboploeg. Een deel van het profpeloton bereidt zich in de hitte van de woestijn voor op het Europese wegseizoen, dat op 28 februari traditioneel begint met de Omloop Het Nieuwsblad, voorheen Omloop Het Volk.

De Ronde van Qatar wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd door ASO, ook organisator van de Tour de France, en duurt van 1 tot en met 6 februari. De derde etappe, over 137,5 kilometer van Al Zubarah naar Doha Golf Club werd gisteren gewonnen door Tom Boonen. De Belgische wielrenner was de snelste in de massasprint, voor de Italiaan Danilo Napolitano en zijn landgenoot Jurgen Roelandts. In totaal won Boonen, die voor de vijfde keer meedoet, al vijftien ritten in Qatar. Hij leidt ook het algemeen klassement.

Maarten Tjallingii eindigde in een groepje met een aantal ploeggenoten als 33ste, op 1.30 minuut van Boonen. In het algemeen klassement staat Tjallingii nu 23ste, op 3.56 van de leider.

Gisteren werd ook bekend dat Boonen zich in België niet voor de rechtbank hoeft te verantwoorden voor het bezit en gebruik van cocaïne. De rechtbank oordeelde dat Boonen al genoeg gestraft is doordat hij vorig jaar niet mocht deelnemen aan de Tour de France.