De ondernemer

Foto Johannes van Assem Eller van Buuren (27) Studie: Rockacademie Tilburg (2001-2005)Werk: gitaarleraar / docent ondernemen aan de Herman Brood academie / gitarist / fotomodelOverige gitaaruren per week: tien tot vijftien Optredens per week: tweeBrutomaandsalaris: 2.500 foto Johannes van Assem 23-01-2009, Leiderdorp (meetlat) Jeller van Buuren, Muziekant Assem, Johannes van

Eller van Buuren (27)

Studie: Rockacademie Tilburg (2001-2005)Werk: gitaarleraar / docent ondernemen aan de Herman Brood academie / gitarist / fotomodelOverige gitaaruren per week: 10-15 Optredens per week: gemiddeld 2Brutomaandsalaris: 2.500 euro

Wat is van uw banen de belangrijkste?

„Mijn band Bagga Bownz is mijn droom. De rest vind ik heel leuk om te doen, maar als ik de loterij win, steek ik het geld in de band. Lesgeven is voor mij een bron van inkomsten, maar ik beleef er ook veel lol aan. Ik geef ook gastoptredens, dus ik speel van alles: jazz, rock, pop, dance. En zoiets als het modellenwerk, daar ben ik ingerold en het is een goede manier om geld te verdienen.”

U speelt onder meer samen met uw broer Armin van Buuren, een ster. Is ‘broer van’ ook een beroep?

„We hebben onlangs de laatste show van Armin Only gedaan, daarmee toerden we door een aantal landen. Het is geweldig om samen met je broer op het podium te staan voor 35.000 man. Ik zie dat niet als werk, hij heeft een gitarist nodig en ik speel gitaar. Maar ik heb er natuurlijk wel wat aan. Sommige van zijn fans ontdekken mij nu ook. Ik loop er liever niet mee te koop. Ik waak voor het Birgit Schuurman-effect, om altijd in de schaduw te blijven.”

Waarom gaan popmuzikanten naar de rockacademie?

„Je kunt alles zonder rockacademie doen, maar in die opleiding krijg je een bewustzijn mee over de muziekindustrie. Ik ben afgestudeerd op de mogelijkheden die internet biedt. Het gratis downloaden kan vervelend zijn, maar het gaat tegenwoordig niet meer om de cd-verkoop, maar om de andere kanalen die daarmee opengaan, zoals muziek bij games. En natuurlijk zorgen dat mensen naar het concert komen, want dat blijft; mensen blijven altijd van muziek houden, dus is er markt voor.”