Bianca Story is aanstekelijk

Pop. The Bianca Story, Manana. Gehoord: 3 febr., Paradiso, Amsterdam.

Labelgenoten The Bianca Story, Manana en Andrew Paul Woodworth zouden zich met z’n drieën aan het Nederlandse publiek presenteren. Maar de laatste, een Amerikaanse singer/songwriter, zat al anderhalve dag vast op een dicht gesneeuwd Londens vliegveld en moest verstek laten gaan. Zo werd het een Zwitsers avondje.

Van de twee bands imponeerde The Bianca Story uit Basel het meest. Hun aanstekelijke electrodisco ging vaak over in even aanstekelijke new wave, waarbij de synthesizer gierde als een aanstormende ambulance. Met hun diverse stijlen, hoekige ritmes en staccato zang riep The Bianca Story herinneringen op aan The Talking Heads. Smaakmaker was zanger Fabian Chiquet, met de afgemeten intonatie van Talking Heads-voorman David Byrne, het accent van James Bond-slechterik Blofeld en de looks van een schapenherder.

Daar kon de zanger van Manana uit Basel, dat bombastische rock bracht met een gitaargeluid dat regelrecht van U2 leek gekopieerd, niet tegenop. Vier nummers lang wist hij de aandacht vast te houden – daarna was het nieuwtje er wel af.

    • Yaël Vinckx