7 redenen om uit te gaan

Moss volgens Mick Rock

1 tentoonstelling

Ik R.I.P.

Amsterdam: Mediamatic. T/m 29 mrt, wo-vr 12.0019.00u, za & zo 12.00-18.00u. Toegang vrij. www.mediamatic.net

Over de dood, internet en zelfrepresentatie. Met doodsportretten door Elizabeth Heyert, doodskisten uit Ghana, het computerspel The Graveyard, ‘proefliggen’ in een milieuvriendelijke grafkist en workshops grafkist ontwerpen. Op een nieuwe website kun je aangeven wat er na de dood met je onlineprofiel en ander digitaal bezit moet gebeuren.

2 theater

Battle of Den Bosch

Amsterdam: Frascati. Tijd: 20.30u. www.theaterfrascati.nl

Battle of Den Bosch van Theater Artemis (oorspronkelijke titel ’n Bossche Ziel) gaat over de aantrekkelijke en duivelse kanten van spellen. Hoofdpersonage is een jonge tiener die zichzelf in de nesten heeft gewerkt. Spel: Jeroen De Man, Richard Janssen.

3 band contest

Battle of the Bands

Maastricht: Muziekgieterij. Tijd: 21.00u. Entree: 4-6 euro. www.sg.unimaas.nl

Vanavond worden de laatste twee bands geselecteerd die het in de finale in april opnemen tegen TV Off en Pilotflame, de twee winnaars van de eerste voorronde. De keuze wordt bepaald door een jury en door het publiek.

4 theater

Dollywood (Servaes Nelissen)

Haarlem: Toneelschuur. Tijd: 20.00u. www.toneelschuur.nl

Met behulp van video en poppen speelt Servaes Nelissen een hele dorpstragedie na. Het dorp wordt ontwricht door de komst van plastisch chirurg Bleek. De rioolwerker Conijn ziet zijn vrouw van hem vervreemden na de ingrepen van Bleek. Nelissens vindingrijkheid is enorm. Kleurige deurmatten stellen bloembollenvelden voor. Twee druk betaste sinaasappels zijn de borsten van een patiënte. Tournee t/m 18 april.

5 filmavond

La tigre e la neve

Nijmegen: Café Piecken. Tijd: 20.00u. Entree: 1 euro. www.studentengroep-nijmegen.amnesty.nl

De studentengroep van Amnesty International vertoont de dramakomedie La tigre e la neve (Roberto Benigni, 2005). Benigni speelt een dichter, die zijn geliefde (Nicoletta Braschi) volgt naar Irak als zij daar na een bombardement in coma is geraakt.

6 fotografie

Rock-’n-Roll Kate

Amsterdam: V!P’s International Art Galleries. T/m 3 mrt, wo-zo 12.00-17.00u. www.vipsart.nl

Serie foto’s die de legendarische popfotograaf Mick Rock enkele jaren geleden maakte van supermodel Kate Moss als rock-’n-roll-icoon. Ook van 7 maart t/m 11 april in Rotterdam.

7 theaterconcert

Bob Fosko: Fume une pipe

Enschede: Muziekkwartier. Tijd: 20.00u. Entree: 12,75-16,75 euro. www.podiumtwente.nl

‘Swamp’ noemen ze het zelf: Nederlandstalige teksten op muziek met wortels in een Europees-Amerikaanse mix. Bob Fosko (zang), Martijn Bosman (slagwerk), Nico Brandsen (hammond), Wouter Planteijdt (gitaar), Rudi de Graaff (percussie), Dionys Beukers (toetsen) en Thijs Vermeulen (bas).