5 redenen om tv te kijken

Swayze werd een hottie

1 Sciencefiction

Star Wars: Episode V The Empire strikes back

RTL 7, 20.30-22.50u.

Vervolg op de film Star Wars uit 1977 bleek deel V te zijn van een beoogde sage van voorlopig zes episoden en werd eveneens een der lucratiefste Amerikaanse films aller tijden. Met Mark Hamill als Luke Skywalker en Harrison Ford als Han Solo. (Irvin Kershner, 1980).

2 Zwijmelfilm

Dirty Dancing

RTL 5, 20.30-22.30u.

Meisje (Jennifer Grey) gaat met tegenzin met haar familie naar een chic vakantieoord. Daar ontmoet ze de zwoele dansleraar (Patrick Swayze) die haar als vervanger vraagt voor zijn geblesseerde partner. Haar ouders zijn er niet blij mee, maar meisje gaat natuurlijk haar eigen gang. Patrick Swayze kwam nooit echt meer af van zijn imago als met zijn heupen schuddende hottie. (Emile Ardolino, 1987).

3 Politieserie

New Tricks

BBC 1, 22.00-23.00u.

Start van vierde reeks van Britse politieserie over een team dat zich buigt over onopgeloste misdaden. Jack komt eindelijk achter de identiteit van de moordenaar van zijn vrouw en zet alles op alles om het hem betaald te zetten. Maar dan krijgt hij een ongeluk en belandt in het ziekenhuis.

4 Miljonair

Profiel

Ned. 2, 22.50-23.35u.

In Profiel een portret van Dirk Scheringa, bekend verstrekker van goedkope leningen. Wie is de ex-politieagent die van amateurboekhouder uitgroeide tot ‘CEO of the year’, en tot nummer 97 op de Quote 500 van rijkste Nederlanders, met een eigen museum en een eigen voetbalclub en -stadion?

5 Documentaire

De bruiden van Allah

Ned. 2, 22.50-23.35u.

Film laat het leven zien van vrouwen die vastzitten in een Israëlische gevangenis omdat ze bij terroristische aanslagen betrokken waren. Documentairemaakster Natalie Assouline onderzoekt hun motieven.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 27.