Wisselvallig

Vorige week trokken depressies nog op ruime afstand van ons land over het zuiden van Europa, maar inmiddels weten lagedrukgebieden ook de landen rondom de Noordzee te bereiken. Hierdoor is het bij ons voorlopig wisselvallig. Vanavond en vannacht trekt een zone met bewolking en wat (winterse) neerslag naar Duitsland weg. Dat gaat langzaam, waardoor het langs de oostgrens nog lang bewolkt blijft. In het westen en midden van het land klaart het goed op. Bij weinig wind koelt het af tot enkele graden onder het vriespunt. Op diverse plaatsen geeft morgenochtend de thermometer 4 graden onder nul aan. Langs de oostgrens komt het niet of nauwelijks tot vorst.

Morgen is het wisselend bewolkt. Vooral in het westen is er flink wat ruimte voor de zon, terwijl in het oosten vanuit Duitsland opnieuw wolkenvelden opdringen die de zon grotendeels afschermen. Wel blijft het tot aan het eind van de middag droog. Er staat weinig wind en het wordt 3 of 4 graden. Donderdag en vrijdag is het veelal bewolkt en vooral vrijdag valt er een beetje regen. De temperatuur komt ’s middags op een graad of 6 uit, een waarde die heel normaal is voor begin februari. In het weekend koelt het weer wat af en kan er een enkele (winterse) bui vallen. In de nacht en vroege ochtend komt het dan, met uitzondering van een smalle kuststrook, opnieuw tot lichte vorst.