Troepen Afrikaanse Unie doden 18 burgers in Somalië

mogadishu. Vredestroepen van de Afrikaanse Unie (AU) in Somalië hebben gisteren het vuur geopend op drie taxibusjes, daarbij zijn ten minste achttien burgerdoden gevallen. Dat hebben ooggetuigen gemeld. Volgens AU-woordvoerder Bahoku Barigye begonnen de soldaten te schieten nadat een van hun voertuigen in Mogadishu door een bermbom was beschadigd. Barigye zei dat de aanval een reactie was op geweervuur gericht tegen de AU, maar zei niet te weten waar dat vuur vandaan kwam. De AU-vredesmissie bestaat uit Ugandese en Burundese troepen die sinds twee jaar in Somalië gelegerd zijn. Hun belangrijkste taak is het bewaken van overheidsobjecten. Islamitische extremisten hebben grote delen van het land in handen en willen de AU uit Somalië weg hebben.