Stadionverbod van vijftien jaar voor fan De Graafschap

DOETINCHEM, 3 febr. - De aanhanger van De Graafschap die zondag grensrechter Berry Simons omver liep, heeft van de clubleiding een stadionverbod van vijftien jaar voor wedstrijden van De Graafschap gekregen. Dat heeft commercieel directeur Henk Bloemers van de voetbalclub uit Doetinchem bekendgemaakt. De belager moet tevens een geldboete van 1.000 euro betalen. Ook zal De Graafschap alle bijkomende kosten en een eventuele boete van de KNVB op de man verhalen. De voetbalbond legde de fan een stadionverbod voor heel Nederland van tien jaar op. Het OM zal ook nog een straf tegen de man eisen. De supporter liep zondag in de thuiswedstrijd tegen PSV het veld op en duwde de assistent-scheidsrechter omver, nadat deze bij een treffer van De Graafschap voor buitenspel had gevlagd. Simons kwam na een val met de schrik vrij. Na een kort oponthoud vervolgde scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd. Na het duel deed Simons aangifte bij de politie.