Stadionverbod van vijftien jaar voor belager grensrechter

DOETINCHEM. De aanhanger van De Graafschap die zondag grensrechter Berry Simons omver liep, heeft van de clubleiding een stadionverbod van vijftien jaar voor wedstrijden van De Graafschap gekregen. De belager moet bovendien een geldboete van 1.000 euro betalen. Ook zal De Graafschap alle bijkomende kosten en een eventuele boete van de KNVB op de man verhalen. De voetbalbond legde de fan een stadionverbod voor heel Nederland van tien jaar op. Simons deed na het duel aangifte bij de politie; het Openbaar Ministerie zal een straf tegen de verdachte eisen. De supporter kon zich in de thuiswedstrijd tegen PSV (0-3) niet beheersen. De man sprong over een hek en botste bewust tegen de assistent-scheidsrechter op, nadat deze bij een treffer van De Graafschap-speler Ben Sahar voor buitenspel had gevlagd. Het doelpunt werd afgekeurd. Simons kwam na een valpartij met de schrik vrij.