Openbare leven in Groot-Brittannië ontregeld door zware sneeuwval

Openbare leven in Groot-Brittannië ontregeld door zware sneeuwval Londen, 3 febr. De zwaarste sneeuwval sinds achttien jaar heeft het openbare leven in met name het zuiden van Groot-Brittannië ontregeld. De verwachting is dat de problemen als gevolg van het slechte weer zich vandaag en morgen uitbreiden naar het noorden van de Britse eilanden.Op diverse plaatsen werd gisteren tot dertig centimeter sneeuw gemeten. Dat veroorzaakte ongekende verkeersoverlast. Circa 6,5 miljoen werknemers – één op de vijf – slaagden er niet in hun werkplek te bereiken, meer dan drieduizend scholen bleven dicht. In Londen reden voor het eerst sinds heugenis geen stadsbussen. Vliegverkeer was in het hele land nagenoeg onmogelijk. En ook het treinverkeer (foto) ondervond veel hinder. Tussen Londen en Leeds reden ook vandaag geen treinen. Wel konden de treindiensten van Londen met Kent en Sussex vanmorgen worden hervat.De economische schade na een dag werd door de federatie van werkgevers in het midden- en kleinbedrijf geraamd op ruim 1,3 miljard euro. Foto Reuters A railway worker walks along a snow covered track leading to London's Victoria station in central London on February 2, 2009. A blanket of snow covered large parts of western Europe today after some of the heaviest falls in nearly two decades, causing major flight delays, disrupting public transport and misery on the roads. London was covered in up to 10 centimetres (four inches) of snow, the highest recorded in 18 years, paralyzing airports, trains, buses and roads and forcing many commuters to stay at home. AFP PHOTO / Shaun Curry AFP