op nrcnext.nl

Alcoholproblemen

Drie tot zes procent van de beroepsbevolking heeft momenten van disfunctioneren door alcoholgebruik, schrijft het NIGZ in haar Factsheet Alcohol en Werk. Weinig mensen durven aan de bel te trekken bij alcoholproblemen, vermoeden de deskundigen: noch de collega’s, noch de verslaafde zelf. Een werknemer die tijdens kantooruren last heeft van een kater of zelfs nog onder invloed is van alcohol, presteert volgens het gezondheidsinstituut NIGZ maar voor 75 procent. Hoe herken en help je een verslaafde collega?

Lees het stuk van Steven de Jong over de aanpak van alcoholproblemen op het werk via nrcnext.nl/geldenwerk

Vlaamse absurdist

In zijn overrompelende debuutprogramma Heden soup!, vijf jaar geleden, verscheen Wim Helsen als een onaangepast type vol onbedwongen agressie, die niettemin soep uitdeelde aan mevrouwen op bushaltes om hun hart op hol te brengen met de vermicellilettertjes, waarin een poëtische boodschap school.

Lees een recensie van Wim Helsens nieuwe cabaretshow door Henk van Gelder via nrcnext.nl/uitenthuis