Frank de Grave naar DSB

DSB-Bank heeft weer een voormalig VVD-politicus aangetrokken als financieel directeur. Oud-minister Frank de Grave zal half maart Gerrit Zalm opvolgen als bestuurder bij de bank van Dirk Scheringa.

Volgens woordvoerder Klaas Wilting van DSB is De Grave „vooral benoemd omdat hij bekwaam is. Iedereen kent De Grave als minister van Defensie, maar hij is zijn loopbaan wel begonnen bij een bank, de Amro”, zei hij vanmorgen in een toelichting.

De Grave is sinds 2004 directeur van de Nederlandse Zorgautoriteit. Hij was minister van Defensie in het tweede kabinet-Kok en staatssecretaris van Sociale Zaken in het eerste paarse kabinet. Van 1990 tot 1996 was hij locoburgemeester en wethouder van Financiën van de gemeente Amsterdam. In 1982 kwam hij op 27-jarige leeftijd in de Tweede Kamer, waar hij financieel woordvoerder was voor de VVD-fractie. Voor zijn politieke loopbaan werkte De Grave een paar jaar bij Amro.

Politici rukken op in de directies van het bankwezen. Gisteren werd de overstap bekend van voormalig CDA-politicus Joop Wijn van Rabobank naar het transitieteam van ABN Amro, dat onder leiding van Zalm de nieuwe raad van bestuur zal vormen.