Baby Hendrikus van zwakbegaafde ouders voorlopig niet thuis

ARNHEM. Baby Hendrikus, die vorig najaar direct na zijn geboorte bij zijn zwakbegaafde ouders uit Geldermalsen is weggehaald, blijft tot augustus nog uit huis geplaatst. Dat heeft de kinderrechter in Arnhem gisteren bepaald. De rechter laat een onafhankelijke psycholoog onderzoeken of de ouders Hendrikus zouden kunnen opvoeden. De ouders willen graag meewerken aan een onderzoek. De Kinderbescherming daarentegen stelde dat het kind niet met zo`n onderzoek is gediend. De ouders ontberen volgens de raad vooral emotionele opvoedkundige vaardigheden en zullen de snelle ontwikkeling van hun zoon niet kunnen bijbenen. Dat gaat ten koste van de hechting en het vertrouwen die Hendrikus in volwassenen zal moeten krijgen. De kinderbescherming benadrukt dat verstandelijke beperkingen bij de ouders op zich geen reden zijn voor het uit huis plaatsen van een kind. Ze zegt elke situatie individueel te bekijken.