5 redenen om tv te kijken

33 jaar achter de tralies scene uit de film Brokedown Palace (1999) FOTO: FOX

1 Drama

Brokedown Palace

RTL 8, 20.30-22.30u.

Minder venijnige variant van Midnight Express, de klassieker uit de jaren zeventig. Claire Danes en Kate Beckinsale zijn op vakantie in Thailand als ze worden opgepakt voor heroïnebezit. Ondanks hun onschuld krijgen ze 33 jaar gevangenisstraf. Bill Pulmann speelt de advocaat die ten strijde trekt tegen het rechtssysteem. (Jonathan Kaplan, 1999).

2 Komische dramaserie

Ugly Betty

Net 5, 21.25-22.20u.

Start van het derde seizoen van de komedie over een onaantrekkelijk muurbloempje, dat als secretaresse werkt voor de hoofdredacteur van een modetijdschrift en zich in die überhippe omgeving staande probeert te houden.

3 Cannabis

Horizon

BBC 2, 22.00-23.00u.

In de aflevering Cannabis: The Evil Weed?, wordt de recente stand van het onderzoek naar de gevaren en voordelen van wietgebruik gepresenteerd. Verslavingsdeskundige John Marsden spreekt met verschillende mensen over de effecten van cannabis op hun leven.

4 Thriller

Red Heat

Veronica, 22.40-0.40u.

Actiethriller volgens de beproefde formule waarbij twee volstrekt verschillende agenten er toch in slagen samen een karwei te klaren. Russische politieman Arnold Schwarze-negger en zijn Amerikaanse collega James Belushi nemen het op tegen een cocaïnedealer in Chicago. (Walter Hill, 1988).

5 Documentaire

Hamas, the untold story

Ned. 2, 23.25-0.25u.

Met de Rory Peck Award bekroonde documentaire van Rodrigo Vazquez plaatst de situatie van Hamas op de Gazastrook in de context van de afgelopen twintig jaar. De film poogt hierdoor een genuanceerde achtergrond te geven aan de recente conflictsituatie in dit gebied. Vazquez kreeg toestemming om ver achter de schermen van deze organisatie te filmen.

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23.