`Toppers` naar Songfestival met nummer Gordon

HILVERSUM, 2 feb. - De `Toppers`, het trio dat bestaat uit zangers Jeroen van der Boom, René Froger en Gordon, gaan in mei naar het Eurovisiesongfestival in Moskou met het nummer Shine van Bas van den Heuvel. De tekst werd, onder het pseudoniem Ger van de Westelaken, geschreven door Gordon zelf. Shine werd gisteren geselecteerd op het Nationaal Songfestival. De Toppers presenteerden zes voor hen geschreven nummers. Het winnende liedje kreeg van de tv-kijker 48 procent van de stemmen. Shine - ”een up-tempo meezingnummer” - was ook één van de favorieten van de Toppers zelf. Zij brengen het voor het eerst in Moskou op 14 mei in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Tien van de achttien deelnemers kunnen doorgaan naar de finale op 16 mei.