Pianist Brendel speelt toch weer

Essen, 2 feb. - Pianist Alfred Brendel, die in december zijn podiumcarrière als pianist officieel beëindigde, zal toch weer optreden. Brendel (78) is in mei te beluisteren op drie concerten in het Klavierfestival Ruhr 2009. Brendel zal er geen reguliere recitals spelen, maar geeft een soort masterclasses voor het publiek: lezingen waarin hij zelf ook speelt, en die worden omkaderd door `echte` concerten van zijn (ex-)leerlingen Paul Lewis, Till Felner en Kit Armstrong (16) - door Brendel in deze krant afgelopen zomer nog aangeprezen als ”een briljant wonderkind dat nu vooral uit de wind gehouden moet worden”. Brendel besloot vorig jaar met een afscheidstournee zijn lange concertloopbaan. Hij speelde toen onder meer in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam.