op nrcnext.nl

Pijnlijk nieuws

Obama’s minister van Volksgezondheid Daschle moest onlangs ruim 100.000 dollar belastingschuld afdragen. Moeilijk verdedigbare ‘vergissingen’ voor een man die alle Amerikanen een ziektepolis moet bezorgen. Zijn benoeming is niet langer zeker.

En pijnlijk ‘nieuws’ van een andere orde: een halfbroer van Obama blijkt in Kenia te zijn gearresteerd in het bezit van wat marihuana. Het is een bericht dat door conservatieven zeker uitgespeeld zal worden, maar verder is het typisch zo’n verhaal dat door de meeste Amerikaanse media genegeerd zal worden.

Correspondent Tom-Jan Meeus volgt de eerste honderd dagen van Obama op nrc.nl/obama

Heilige huisjes

De kredietcrisis heeft de financiële sector behoorlijk in diskrediet gebracht. Toch staan er nog de nodige heilige huisjes overeind. Neem de term ‘onafhankelijk’. Menig financieel adviseur tooit zich met dit woord. Maar hoe onafhankelijk kun je zijn als je 2 of 3 procent verdient over een hypotheeksom? Als je 3 tot 5 procent krijgt van een lijfrentekoopsom? Of tot 50 procent van een koopsom voor een woonlastenverzekering? Dat is de vraag.

Lees het geldblog van Erica Verdegaal op nrcnext.nl/erica

Arbeidsmigranten

Voor een verhaal over de recessie in Singapore (men verwacht er voor dit jaar een krimp van 5 procent!) was NRC-correspondent Elske Schouten benieuwd in hoeverre arbeidsmigranten daar al last van hebben. Dus ging ze naar een shoppingmall die op zondag dé rondhangplek van Filippijnse dienstmeisjes schijnt te zijn.

Lees over de zoektocht van Elske Schouten op nrc.nl/jakarta

Next question

Waarom kruisen we graag onze benen als we zitten? Wat is eigenlijk de functie van een natte droom?

Prangende lezersvragen worden beantwoord op nrcnext.nl/nextquestion