Joop Wijn naar ABN

Oud-minister Joop Wijn (CDA) stapt per direct over van Rabobank naar ABN Amro. Hij wordt lid van het transitieteam dat momenteel wordt samengesteld door Gerrit Zalm, de nieuwe topman van de genationaliseerde bank. Wijn diende van 2003 tot 2006 als staatssecretaris onder Zalm toen die minister van Financiën was. Wijn was in 2006 korte tijd minister van Economische Zaken toen D66 uit de coalitie stapte.

Wijn wordt bij ABN Amro directeur zakelijke klanten en is de eerste van het transitieteam die nu bekend wordt. Zalm is momenteel bezig met het samenstellen van het team dat de nieuwe strategie van ABN Amro gaat opstellen en dat de integratie van Fortis Bank Nederland en ABN zal leiden. De leden van dit team zijn ook de beoogde leden van de nieuwe raad van bestuur van ABN Amro. Verwacht wordt dat Zalm binnen enkele weken het hele team presenteert.

Wijn was sinds begin 2007 werkzaam bij Rabobank. Het was de verwachting dat de voormalige politicus in de toekomst door zou stromen naar de raad van bestuur bij de coöperatieve bank.

Joop Wijn: pagina 9

    • Daan van Lent
    • Heleen de Graaf