Hoofd Rochdale weg om fraude

De raad van commissarissen van woningcorporatie Rochdale in Amsterdam heeft gisteren directeur Hubert Möllenkamp op staande voet ontslagen. Möllenkamp heeft op belangrijke onderdelen gehandeld in strijd met de afspraken en regels binnen de corporatie, zo meldde de raad gisteren in een persbericht. Het ontslag volgt op een intern onderzoek naar de handelswijze van Möllenkamp. Vanwege mogelijk wangedrag werd de directeur in oktober al geschorst. Hij zou wellicht betrokken zijn geweest bij enkele dubieuze vastgoedtransacties. Bovendien zou Möllenkamp zichzelf mogelijk hebben verrijkt met onder meer een Spaanse villa en een Maserati met chauffeur van de zaak. Ook worden vastgoedtransacties waarbij Möllenkamp was betrokken, nog onderzocht. Rochdale laat ook de mate van toezicht van de raad van commissarissen in de afgelopen tijd onderzoeken. (ANP)