Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Holle rug

Sinds mijn jeugd ben ik ervan overtuigd dat ik een holle rug heb. Een beeld dat wordt bevestigd door mijn moeder, vriendinnen en verkoopsters. Geen probleem totdat je een dikke zwangere buik hebt. Voor de steken in mijn onderrug verwijst de verloskundige me naar de fysiotherapeut. In mijn ondergoed beschrijf ik mijn klachten. Buig voorover, wijs links en rechts en zeg: „En mijn holle rug helpt natuurlijk ook niet.”

De therapeut: „Holle rug? Hoe kom je daar nou bij? Je hebt een paar vastzittende wervels, die voor problemen zorgen. Maar je hebt zeker geen holle rug. Je hebt gewoon een dikke kont.”

Sjoukje Bakker