Foto´s van Richard Avedon in FOAM

Foto’s van Richard Avedon in FOAM Amsterdam, 2 febr. Het Amsterdamse fotografiemuseum FOAM bereidt een overzichtstentoonstelling voor van de Amerikaanse fotograaf Richard Avedon (1923-2004), bekend van zijn portretten van beroemdheden. Een medewerkster speurt naar mogelijke oneffenheden op een van de beroemdste foto’s van deze fotograaf. Avedon, die de foto van Marilyn Monroe maakte in mei 1957, zei later dat hij de actrice had gefotografeerd op het moment dat ze, na urenlang lachen en flirten, ophield ‘Marilyn’ te spelen. De tentoonstelling opent op 13 februari en duurt tot en met 13 mei. Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel Medewerkers van FOAM_Fotografiemuseum Amsterdam (hier op de foto) en de Avedon foundation controleren de tentoonstelling " Richard AVEDON-Photographs 1946-2004 " op ventuele oneffenheden. Deze eerste overzichtstentoonstelling van de in 2004 overleden Amerikaanse fotograaf AVEDON wordt in alle zalen van het fotografiemuseum tentoongesteld. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Nederland. Amsterdam, 31 januari 2009 Mentzel, Vincent