Film van de dag

De menagerie van dieren, inclusief de zebra Streep die denkt dat hij een racepaard is, in Racing Stripes. PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. Blid Alsbirk

Racing Stripes. Een zebra die denkt dat hij een racepaard is, dat doet wel erg denken aan Babe, de Australische film waarin een varkentje ervan overtuigd is dat hij een herdershond is. In Streep wil racen wordt een zebra per ongeluk door het circus achtergelaten, waarna hij onderdak vindt bij boer (en weduwnaar) Nolan en zijn dochter Channing. Het zijn vooral de bijrollen die de show stelen. Zo zijn er de rappende vliegen Buzz en Scuzz, die Streeps strepen gebruiken om Ebony and Ivory te zingen, en de gans Gans die voor de maffia op de vlucht is. (Frederick Du Chau, 2005, VS), RTL 8, 20.30-22.15u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg