Eerste weekend met ov-chipkaart in metro R`dam verloopt goed

ROTTERDAM. Het eerste weekeinde met de ov-chipkaart in de Rotterdamse metro is zonder grote problemen verlopen. Met 200.000 passagiers vervoerde de metro ongeveer evenveel mensen als een gemiddeld ander weekeinde, volgens openbaarvervoersbedrijf RET. Er zijn meer betalende passagiers dan toen de strippenkaart nog geldig was, zegt een woordvoerder. Op basis van de chipkaartverkoop leidt hij af dat het aantal zwartrijders flink is teruggelopen. Verder waren er geen lange wachtrijen. De RET kreeg de afgelopen dagen wel te maken met technische problemen. Sommige oplaadpunten en toegangspoortjes werkten niet door de kou, volgens de RET. De introductie van de ov-chipkaart gaat gepaard met veel problemen op het gebied van privacybescherming en betaling. Tussen 2006 en 2008 is zeker 100 miljoen euro extra uitgegeven door vertraging bij de invoering.