Buschauffeurs mishandeld

In Tilburg is vrijdagavond een buschauffeur mishandeld. De chauffeur werd in het gezicht geslagen nadat hij aan passagiers vertelde dat hij eigenlijk niet kon wachten op iemand die kwam aanrennen.

In Purmerend pakte de politie dit weekend twee jongens van 14 en 15 jaar voor het mishandelen en beroven van een buschauffeuse. De buschauffeuse verzette zich bij haar beroving, waarna de jongens haar in het gezicht sloegen en haar schopten terwijl ze op de grond lag.

In Hoofddorp heeft Connexxion een chauffeur ontslagen nadat hij een vernieling van zijn bus in scène had gezet. De man had gemeld dat een automobilist hem had bedreigd en een ruit van zijn bus had ingeslagen. Camerabeelden wezen echter uit dat de chauffeur de ruit zelf had vernield. De man had al vaker een spiegel van zijn bus gereden en wilde zo mogelijk een nieuw schadegeval verdoezelen. (ANP)