5 redenen om tv te kijken

Pierce Brosnan redt de wereld Tomorrow Never Dies Year:1997 Director: Roger Spottiswoode Pierce Brosnan Based upon Ian Fleming's book PHOTOS12

1 Interview

24 uur met...

Ned. 3, 20.30-21.20u.

Wilfried de Jong brengt 24 uur in één ruimte door met de succesvolle zangeres Wende Snijders. Er staat comfortabel meubilair en in de keuken is eten en drank, maar verder zijn de twee op elkaar aangewezen. Hopelijk leidt dat tot wat spraakmakende uitspraken.

2 Bond

Tomorrow Never Dies

SBS 6, 20.30-22.55u.

Achttiende James Bond-film waarin Pierce Brosnan strijdt tegen de cynische en megalomane mediatycoon Jonathan Pryce, die een oorlog wil ontketenen tussen de Britten en de Chinezen, om hogere oplagecijfers te halen. Dit Bond-avontuur is bijna een gewone actiefilm geworden en mist in elk geval het aristocratische en erotische raffinement. Daphne Deckers speelt een piepklein rolletje. (Roger Spottiswoode, 1997).

3 Misdaadserie

Moses Jones

BBC 2, 22.00-23.00u.

Eerste deel van een driedelige Engelse misdaadserie. Als een lijk, dat op bizarre wijze is verminkt, uit de Thames wordt gevist, vermoedt Scotland Yard dat het slachtoffer ritueel is vermoord. Detective Moses Jones wordt vanwege zijn Afrikaanse achtergrond op de zaak gezet. Het onderzoek loopt steeds dood totdat uit onverwachte hoek heldere aanwijzingen komen.

4 Documentaire

World War II - Behind closed doors

België 2, 22.05-23.00u.

Eerste deel van een zesdelige documentaireserie van Laurence Rees over de relaties tussen Stalin, de nazi's en het Westen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De dramatische reconstructies op basis van archiefmateriaal laten zien dat de ‘shady deals’ die gesloten werden een enorme impact hadden op de toekomst van het naoorlogse Europa.

5 Romkom

Six Days Seven Nights

BBC 1, 23.35-01.10u.

Zorgeloze Hollywood-avonturenkomedie met Harrison Ford. Hij speelt een drankzuchtige piloot die samen met damesbladredactrice Anne Heche, strandt op een onbewoond eiland. Ze vinden elkaar natuurlijk vreselijk, maar er ontstaat toch een romance. (Ivan Reitman, 1998).

De programmagegevens zijn te vinden op pagina 23.