Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Geopolitiek

VN: rebellen LRA doden 100 burgers

Goma, 29 jan. - Rebellen van het Oegandese Verzetsleger van de Heer (LRA) hebben meer dan honderd inwoners van een dorp in het noordoosten van Congo vermoord. Dat heeft de vredesmissie van de Verenigde Naties in Congo gisteren verklaard. De massamoord vond volgens de VN al plaats op 16 januari, vlakbij de grens met Oeganda. De LRA wordt beschuldigd van de moord op zo`n negenhonderd burgers sinds de legers van Oeganda, Congo en Zuid-Soedan vorige maand een offensief tegen de rebellen lanceerden. Kort daarvoor waren vredesonderhandelingen met de LRA stukgelopen.