Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

8 redenen om uit te gaan

Wij zijn tegen mode!
Wij zijn tegen mode!

1 muziektheater

De Tranen van Maria Machita

Amsterdam: Engelenbak. Tijd: 20.30u. www.engelenbak.nl

Theatergroep Troost brengt een bewerking met live muziek van de gelijknamige film (Paul Ruven, 1991). De versie van Troost speelt zich af in een psychiatrische kliniek.

2 hiphop

Club3VOOR12/Amsterdam

Amsterdam: Bitterzoet. Tijd: 22.00u. Entree: 5 euro. www.bitterzoet.com

Hiphop-editie van de clubavond van de Amsterdamse lokaalsite van VPRO’s 3VOOR12. Met Diggy Dex, M.O. & Brakko, Surya & Robian, dj Danny de Funk.

3 cultuur op kamers

Stukafest

In 9 steden, vandaag in Nijmegen. Tijd: 19.15-04.00u. Passe-partout + feest: 11 euro, losse kaartjes/feest: 3,50 euro. www.stukafest.nl

Op de bank bij studenten thuis genieten van cabaret, dans, film, muziek en literatuur. Maak zelf een selectie uit o.a. Jim Speelmans, Anneke van Giersbergen, Oscar Kocken, Jan Smeets, Signe Tollefsen, Maurits Westerik. Je bezoekt drie voorstellingen en na de laatste ronde komt iedereen bij elkaar op het StukaFeest.

4 theater

DasArts – Vers Fruit

Utrecht: Huis a/d Werf. Tijd: 20.30u. www.huisaandewerf.nl

DasArts, de voortgezette opleiding voor de ‘performing arts’ in Amsterdam, reist langs een aantal theaters in Nederland met haar ‘laatste oogst’. Met o.a. Parallax, twee ogenschijnlijk autonome performances die tegelijk plaatsvinden, en de tragi-komische ‘silent movie’ Fossils of the Future.

5 poëziequiz

Gedichtendag selexyz donner

Rotterdam: selexyz donner. Tijd: 16.00u. www.selexyz.nl

Wat rijmt er op wodka? Wat is een villanelle? Wanneer leefde Ivan Barkov? Welke dictator schreef gedichten? Schrijf een kwatrijn met de rijmwoorden ‘melk’ en ‘honing’. Aanmelden voor de poëziequiz kan via nederlands.donner@selexyz.nl

6 mode/feest

Anti-Fashion Party # 5

Amsterdam: Flex bar. Tijd: 23.00-04.00u. Prijs: 7 euro. www.flexbar.nl

Dj Wannabeastar en fashion designer Bas Kosters bedachten het Anti Fashion feest als tegenhanger van al het ‘modegeweld’ van de Amsterdam International Fashion Week. Mnr. Broekjevol & mvr. Bloesjevol, Million Dollar kids, Wannabeastar, de nieuwe collectie van Esther Meijer (Nieuw Jurk), Boemklatsch en de Anti-Fashion Awards. Draag je ‘meest fantastische ‘No No’-creatie van de minstzeggende ontwerper aller tijden’.

7 muziek/poëzie

Poetracks

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 20.00u. Prijs: 8,50 euro. www.wintertuin.nl

De muzikanten Maurits Westerik, Odilo Girod, Michiel Flamman, Bert Ostyn, Torre Florim en Fuck the Writer bewerken het liefdesgedicht Nu nog (Hugo Claus) tot popsong.

8 muziek

D11FTMUSIQ Ska-Night

Delft: Speakers. Tijd: 21.00u. Toegang: gratis. www.speakers.nl

Het Delftse muziekplatform D11TMUSIQ presenteert een avond vol Delftse ska. Met onder anderen: Andere Koek, Jaggery & SecondHand SuperHeroes.