Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Oorlog

VN-missie gaat leger Congo helpen

Goma, 28 jan. - De vredesmissie van de Verenigde Naties in Congo, MONUC, gaat logistieke steun geven aan het Congolese leger dat samen met Rwandese troepen jacht maakt op rebellen. MONUC gaat Congolese troepen vervoeren maar blijft militair gezien afzijdig, zo maakte een woordvoerder vanochtend bekend. MONUC hoopt te voorkomen dat de burgerbevolking slachtoffer wordt van het conflict. Congo en Rwanda trekken sinds vorige week samen op tegen Hutu-rebellen in Oost-Congo. Eerdere samenwerking van MONUC met Congolese troepen leidde onder de burgerbevolking tot verwijten van partijdigheid.