Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Arbeidsmarkt

Vakbond CNV sleept supermarkt Albert Heijn voor rechter

Utrecht. Vakbond CNV stapt naar de rechter om supermarktconcern Albert Heijn te dwingen af te zien van plannen om voor parttimers een all-in uurloon in te voeren. De bond had Albert Heijn vorige week een ultimatum gestuurd, maar het concern heeft niet gereageerd. Een all-in beloning betekent dat in het uurloon van medewerkers vakantiegeld, vakantie-uren en winstuitkering zijn verrekend. Volgens de vakbond schendt Albert Heijn daarmee de cao. Het concern zegt in een reactie het daar niet mee eens te zijn.