Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Film van de dag

The Life Aquatic with Steve Zissou. De regisseur vroeg acteur Seu Jorge om een aantal liedjes van David Bowie in het Portugees op te nemen. In de sambaversies van klassiekers als Life on Mars en Space Oddity ken je de melodieën, maar het Portugees zorgt voor een vervreemdend effect dat komisch werkt. Net zoals het bewust kunstmatige universum in de film: de onderzeeër waarmee een Jacques Cousteau-achtige wetenschapper (Bill Murray) en zijn alternatieve familie op onderzoek uit gaat. (Wes Anderson, 2005, VS), Canvas, 23.45-1.45u. Pictured: Steve Zissou's best friend, Esteban du Planiter (SEYMOUR CASSEL) in a scene from THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU, directed by Wes Anderson. NOT FOR INTERNET USE. AUTHORIZED FOR PRINT OUTLETS ONLY. Distributed by Buena Vista International. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA EXCLUDING THE INTERNET, ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. EXPRESS PRIOR WRITTEN CONSENT FROM TOUCHSTONE PICTURES IS REQUIRED FOR INTERNET USE. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF TOUCHSTONE PICTURES. AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS.
The Life Aquatic with Steve Zissou. De regisseur vroeg acteur Seu Jorge om een aantal liedjes van David Bowie in het Portugees op te nemen. In de sambaversies van klassiekers als Life on Mars en Space Oddity ken je de melodieën, maar het Portugees zorgt voor een vervreemdend effect dat komisch werkt. Net zoals het bewust kunstmatige universum in de film: de onderzeeër waarmee een Jacques Cousteau-achtige wetenschapper (Bill Murray) en zijn alternatieve familie op onderzoek uit gaat. (Wes Anderson, 2005, VS), Canvas, 23.45-1.45u. Pictured: Steve Zissou's best friend, Esteban du Planiter (SEYMOUR CASSEL) in a scene from THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU, directed by Wes Anderson. NOT FOR INTERNET USE. AUTHORIZED FOR PRINT OUTLETS ONLY. Distributed by Buena Vista International. THIS MATERIAL MAY BE LAWFULLY USED IN ALL MEDIA EXCLUDING THE INTERNET, ONLY TO PROMOTE THE RELEASE OF THE MOTION PICTURE ENTITLED "THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU" DURING THE PICTURE'S PROMOTIONAL WINDOWS. EXPRESS PRIOR WRITTEN CONSENT FROM TOUCHSTONE PICTURES IS REQUIRED FOR INTERNET USE. ANY OTHER USE, RE-USE, DUPLICATION OR POSTING OF THIS MATERIAL IS STRICTLY PROHIBITED WITHOUT THE EXPRESS WRITTEN CONSENT OF TOUCHSTONE PICTURES. AND COULD RESULT IN LEGAL LIABILITY. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY CLAIMS, DAMAGES, FEES, COSTS, AND PENALTIES ARISING OUT OF UNAUTHORIZED USE OF THIS MATERIAL BY YOU OR YOUR AGENTS.