Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Zorg

Zwitser Albrecht in coma na crash

Zwitser Albrecht in coma na crash KITZBÜHEL, 23 jan. Daniel Albrecht is gisteren tijdens de training voor de wereldbeker afdaling in het Oostenrijkse Kitzbühel zwaar ten val gekomen. Hij heeft ernstig schedel- en hersenletsel opgelopen en wordt kunstmatig in coma gehouden. De behandelend artsen zeiden vanochtend dat de Zwitserse skiër een rustige nacht heeft gehad en dat zijn toestand stabiel is. De 25-jarige Albrecht, dit seizoen winnaar van twee reuzenslaloms, verloor op de beruchte piste de controle bij een snelheid van 138 kilometer per uur. Hij vloog zeker vijftig meter door de lucht en landde hard op zijn rug. Na twintig minuten behandeling in de sneeuw voerde een helikopter de bewusteloze skiër af naar het ziekenhuis in St. Johann. Daar werd besloten Albrecht voor nader onderzoek over te brengen naar de neurologische afdeling van het hospitaal in Innsbruck. Vorig jaar kwam op dezelfde passage van de steile skihelling de Amerikaan Scott McCartney ten val. Hij liep toen ook schedel- en hersenletsel op. Ooggetuigen meldden dat de crash van Albrecht er nog afschrikwekkender uitzag. Foto’s Reuters Switzerland's Daniel Albrecht crashes on the Streif slope during the last practice for the Alpine Skiing World Cup downhill race in Kitzbuehel January 22, 2009. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA)
Zwitser Albrecht in coma na crash KITZBÜHEL, 23 jan. Daniel Albrecht is gisteren tijdens de training voor de wereldbeker afdaling in het Oostenrijkse Kitzbühel zwaar ten val gekomen. Hij heeft ernstig schedel- en hersenletsel opgelopen en wordt kunstmatig in coma gehouden. De behandelend artsen zeiden vanochtend dat de Zwitserse skiër een rustige nacht heeft gehad en dat zijn toestand stabiel is. De 25-jarige Albrecht, dit seizoen winnaar van twee reuzenslaloms, verloor op de beruchte piste de controle bij een snelheid van 138 kilometer per uur. Hij vloog zeker vijftig meter door de lucht en landde hard op zijn rug. Na twintig minuten behandeling in de sneeuw voerde een helikopter de bewusteloze skiër af naar het ziekenhuis in St. Johann. Daar werd besloten Albrecht voor nader onderzoek over te brengen naar de neurologische afdeling van het hospitaal in Innsbruck. Vorig jaar kwam op dezelfde passage van de steile skihelling de Amerikaan Scott McCartney ten val. Hij liep toen ook schedel- en hersenletsel op. Ooggetuigen meldden dat de crash van Albrecht er nog afschrikwekkender uitzag. Foto’s Reuters Switzerland's Daniel Albrecht crashes on the Streif slope during the last practice for the Alpine Skiing World Cup downhill race in Kitzbuehel January 22, 2009. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA) REUTERS