Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Geopolitiek

VN dreigen hulp aan Somalië te staken

Nairobi. Het voedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) heeft gisteren Somalië de wacht aangezegd. Als er geen garanties komen voor de veiligheid van VN-medewerkers, zal er geen voedsel meer worden gedistribueerd, aldus het WFP. De organisatie voedt 3,2 miljoen hongerige Somaliërs, dat is ruwweg de helft van de bevolking. Eerder deze maand werden ook al twee plaatselijke medewerkers van het VN-voedselprogramma vermoord. Het aantal vermoorde WFP-medewerkers sinds augustus komt daarmee op vier. Onduidelijk is wie achter de moorden op hulpverleners in Somalië zitten.