Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Religie

Derde Weg (1)

Naar aanleiding van het artikel van Ger Groot (`De Derde Weg, de verwarrende verhouding tussen rede en religiositeit`, Boeken 09.01.09) de volgende opmerking. In de eerste kolom van zijn recensie stelt de heer Groot: `Vooral in de VS doet een fundamentalistisch christendom luid van zich horen, misschien wel het scherpst in de eis dat de overtuiging dat God de wereld in zeven dagen geschapen heeft als een volwaardige wetenschappelijke theorie wordt onderwezen. ().” Voor alle duidelijkheid wil ik erop wijzen dat niet alleen fundamentalistisch christenen, maar ook gewone christenen en joden geloven dat God de wereld in zes dagen schiep. Hij rustte op de zevende dag.