Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

BZ: waakzaam voor Nieuw-Zeeland

Den Haag. Reizigers naar Nieuw-Zeeland worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken opgeroepen waakzaam te zijn voor criminaliteit. Aanleiding voor de oproep is de toename van gewelddadige roofovervallen op kampeerders. Vorige week werd een Nederlands stel aangevallen. Het stel was op reis met een camper en werd op doortocht beroofd en de vrouw verkracht. Het departement heeft nu het reisadvies aangepast en adviseert mensen gebruik te maken van campings en niet wild te kamperen. Het stel dat vorige week is overvallen stond tijdens de aanval wel op een vakantiepark.