Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Aanklacht vrouw om weigering zoon aan ex-man mee te geven

Leeuwarden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Leeuwarden een werkstraf geëist tegen een vrouw wegens het weghouden van haar zoon bij haar ex-man. Het is voor zover bekend de eerste keer dat het OM een strafzaak begint tegen een vrouw die de omgangsregeling negeert. De ex-man van de verdachte heeft naar eigen zeggen in acht jaar tijd zijn zoon maar vier keer gezien. Elke keer wanneer hij volgens de regeling zijn zoon wilde halen weigerde de vrouw hem mee te geven. De man deed hiervan elke keer aangifte bij de politie. Op basis van deze aangiften heeft justitie nu besloten een strafzaak tegen de vrouw te beginnen. De aanklager eiste gisteren een werkstraf van 100 uur. De vrouw en haar zoon waren daarbij niet aanwezig.