Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

`Leeftijd pensioen moet omhoog`

Brussel, 22 jan. - De pensioenleeftijd van Europeanen moet stijgen tot 68 jaar, want 80 procent van de Europese beroepsbevolking moet aan de slag. Dat stelden de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB gisteren, in een nota met aanbevelingen voor de nieuwe parlementaire periode in de EU. Naast de hogere arbeidsdeelname pleitten ze voor een verdere liberalisering van goederen, diensten en personen, en een ambitieus klimaat- en energiebeleid.