Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Heerlen sluit zeven OK`s om drukte

Maastricht, 22 jan. - Het Atrium Medisch Centrum Parkstad in Heerlen heeft zeven van de veertien operatiekamers uit bedrijf genomen om aan de vraag voor acute zorg te kunnen voldoen. Het ziekenhuis ligt zo vol, dat er voor patiënten met niet acute ingrepen geen plaats meer is. De drukte heeft te maken met de strenge winter, die gezorgd heeft voor een toename van long- en orthopedie-patiënten. Verder bezetten veel uitbehandelden die wachten op een plek in een verpleeg- of verzorgingshuis de bedden.