Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Verkiezingen

Arabieren kunnen toch meedoen aan verkiezingen Israël

Jeruzalem, 22 jan. - Het Israëlische Hooggerechtshof heeft gisteren bepaald dat twee Arabische politieke partijen wel degelijk aan de parlementsverkiezingen op 10 februari kunnen meedoen. Een commissie van het parlement had de twee partijen, die samen zeven vertegenwoordigers in het parlement hebben, recentelijk van deelname uitgesloten omdat ze zich zouden verzetten tegen het Joodse karakter van de staat en zich zouden identificeren met vijanden van Israël. Het Hof gaf geen motivatie voor zijn uitspraak. Arabieren maken bijna 20 procent van de Israëlische bevolking uit.