Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

5.000 dollar voor ‘Hudsonlanders’

De inzittenden van het vliegtuig dat donderdag landde in de rivier de Hudson in New York hebben van luchtvaartmaatschappij US Airways elk 5.000 dollar (bijna 3.900 euro) gekregen. Dat meldde CNN gisteren. Volgens US Airways gaat het nog maanden duren voor de inzittenden hun eigendommen terugkrijgen en worden de passagiers daarom gecompenseerd. De bagage van de inzittenden kan pas worden vrijgegeven als het onderzoek naar de noodlanding is afgerond. Naast de 5.000 dollar kregen de 150 passagiers ook hun geld terug van het ticket, omdat ze niet op hun bestemming zijn aangekomen. (ANP)