Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Zwitsers protest tegen bank UBS

Zwitsers protest tegen bank UBS Zürich, 19 jan. Een kantoorgebouw van de Zwitserse bank UBS in Zürich is zaterdagavond laat besmeurd met verf. De daders legden ook brandende autobanden voor het pand en beschadigden auto’s in de omgeving van het gebouw aan de prestigieuze Paradeplatz. Volgens de politie werd de aanval uitgevoerd door een groep van dertig man. De reputatie van UBS, eens het symbool van het degelijke Zwitserse bankwezen, is aangetast door de financiële crisis. UBS is met afschrijvingen van bijna 50 miljard dollar het grootste Europese slachtoffer van de crisis. De bank moest bij de overheid aankloppen voor een miljardenkrediet. Foto Reuters A paint covered Union Bank of Switzerland (UBS) logo is seen on the headquarters of the bank in Zurich January 18, 2009. According to Zurich's city Police, a group of unidentified protesters hurled paint against the building on Saturday evening. REUTERS/Christian Hartmann (SWITZERLAND)
Zwitsers protest tegen bank UBS Zürich, 19 jan. Een kantoorgebouw van de Zwitserse bank UBS in Zürich is zaterdagavond laat besmeurd met verf. De daders legden ook brandende autobanden voor het pand en beschadigden auto’s in de omgeving van het gebouw aan de prestigieuze Paradeplatz. Volgens de politie werd de aanval uitgevoerd door een groep van dertig man. De reputatie van UBS, eens het symbool van het degelijke Zwitserse bankwezen, is aangetast door de financiële crisis. UBS is met afschrijvingen van bijna 50 miljard dollar het grootste Europese slachtoffer van de crisis. De bank moest bij de overheid aankloppen voor een miljardenkrediet. Foto Reuters A paint covered Union Bank of Switzerland (UBS) logo is seen on the headquarters of the bank in Zurich January 18, 2009. According to Zurich's city Police, a group of unidentified protesters hurled paint against the building on Saturday evening. REUTERS/Christian Hartmann (SWITZERLAND) REUTERS