Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Trucker De Rooy rijdt naar derde plaats in eindstand Dakar Rally

BUENOS AIRES. Trucker Gerard de Rooy is in de 31ste editie van de Dakar Rally op de derde plaats geëindigd. De 28-jarige Brabander evenaarde daarmee zijn eindklassering in 2004. De Rooy werd in de veertiende en laatste etappe, een proef over 227 kilometer van Cordoba naar Buenos Aires, vierde. De eindzege ging naar de Rus Firdaoes Kabirov. Hij won de laatste etappe en hield vijfvoudig winnaar Vladimir Tsjagin net achter zich. Bij de motorrijders ging de overwinning naar de Spanjaard Marc Coma. De Nederlandse motorrijders presteerden beter dan ooit. Frans Verhoeven, winnaar van twee etappes, eindigde als achtste. Henk Knuiman werd negende en Teus Visser vijftiende. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers won de Dakar Rally in de klasse van de auto`s.