Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Algemeen

Gasruzie lijkt nu echt voorbij

Het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne lijkt opgelost. Vandaag tekenen de landen een overeenkomst met afspraken over de gasprijzen. De Russische premier Poetin maakte gisteren bekend dat Oekraïne dit jaar 20 procent minder dan de „Europese marktprijs” voor gas hoeft te betalen: 450 dollar (337 euro) per 1.000 kubieke meter gas. Dat is twee keer zoveel als Oekraïne in 2008 betaalde. In ruil betaalt Rusland marktconforme prijzen voor het gastransport. Rusland zet waarschijnlijk morgen de gaskraan weer open. (AP, BBC)