Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Wisselvallig

In het weekeinde staat er een stevige wind en is het zeer wisselvallig. Pas na dinsdag wordt het iets rustiger in de atmosfeer en nemen buien en wind iets af. De regen van vandaag wordt veroorzaakt door een lagedrukgebied in de omgeving van IJsland. Daar is een storing aan gekoppeld en die trekt vandaag over ons land. Maar aan het begin van de middag klaart het vanuit het westen op en laat de zon zich af en toe zien. De temperaturen komen uit op 5 graden in het noorden en 8 graden in het zuiden. De wind is matig tot krachtig uit zuid tot zuidwest, windkracht 4 tot 6.

De bewolking blijft ook vanavond en vannacht overheersen en aan het einde van de nacht bereikt een nieuwe regenstoring de westkust. Aan de kust trekt de wind aan tot 7 Beaufort en het koelt af naar 3 graden in het noordoosten tot 6 graden in Zeeland. Morgen, aan het einde van de ochtend, verlaat het regenfront ons land en breekt de zon af en toe door de bewolking heen. Maar er blijft soms een bui vallen. Nog altijd staat er een matige tot krachtige zuidwester en ook in de temperatuur zit nauwelijks verandering.

Ook op maandag is het wisselvallig met flink wat wind en een aantal buien. Maar vanaf dinsdag wordt het iets droger. Zoals het er nu echter uitziet, lijken de temperaturen dan weer iets omlaag te gaan.