Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sri Lankezen op de vlucht voor geweld

In het noordoosten van Sri Lanka zijn 230.000 burgers op de vlucht geslagen voor het offensief van het leger, dat het laatste terrein van de Tamil Tijgers wil innemen. Volgens het Rode Kruis, de enige hulporganisatie die de oorlogsgebieden in Sri Lanka in mag, is er geen veilige plek voor de ontheemden. ”Families die naar het westen trekken om veiligheid te zoeken stuiten op families die naar het oosten trekken met hetzelfde doel”, heeft het hoofd van de hulporganisatie ter plekke verklaard.